#3 Liga Super 2012

Syabas dan tahniah buat semua. Selangor berjaya mengakhiri kempen Liga Super Malaysia 2012 di tangga ketiga. Kejayaan yang tidak mencerminkan perjuangan Selangor sebenar. Kalau ikutkan, aku menjangkakan Gergasi Merah di Lembah Klang ni hanya mampu menduduki tangga kelima selepas Terengganu dan T-team. Tapi kerana mereka flop selepas pusingan kedua, kita dapat tempat ketiga, sikit lagi nak dikejar oleh Perak. Boleh kata tuah juga. Apapun bila kita nak pecahkan penguasaan skuad Kijang? Semua diorang tapau sekarang ni.

Beberapa episod ribut berlaku musim ni, antara yang ketara ialah dengan kehadiran Lions XII. Statistik perlawanan jadi kacau bilau. Mana pernah dalam liga domestik kita sampai satu perlawanan ada lebih 5 gol dengan  kekerapan yang tinggi. Lama aku tinggalkan dunia bolasepak tanah air, aku pun tak pasti samada tahun depan Lions XII ni ada lagi atau tak. Kalau tak ada pun bagus. Terima kasih banyak atas “perkongsian” yang telah mereka terapkan. Rasanya FAM sendiri boleh menilai apa yang berlaku dengan Liga Super kita setelah kita benarkan mereka bertanding.

Mungkinkah tiket RM15 lagi musim depan? Atau tiket RM10 kembali? Persembahan hambar menyebabkan rasa ekstra RM5 itu berat untuk aku keluarkan. Selalu kalau makan sedap bayar lebih takpe, makan tak sedap bayar lebih menyirap betul rasa.

Seterusnya, Piala Malaysia, Misi 33.

Syabas juga diucapkan kepada pengurusan Selangor kerana berjaya mendapatkan Rozaimi untuk Piala Malaysia. Peluang untuk membuktikan kemampuan memang ada di Selangor, kerana kehadiran anda memberikan satu lagi opsyen barisan hadapan kepada Irfan Bakti.

Jadi semoga kem Selangor bekerja keras untuk mengotakan Misi 33 yang terbantut tahun lepas. Masa masih ada untuk membangunkan strategi terbaik. Selamat berjaya!

 

Advertisements

Perihal syarat
watching from a different perspective. the perfect vantage point. Well who invented perspex glass anyway?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: